In Colombia ligt de Valle del Cauca. Als we op de kaart kijken herkennen we plaatsnamen van eerdere topkoffies die we in onze carriere hebben geproefd. In dit gebied opereert Cafe Granja La Esperanza, een community die samenwerkt met topboerderijen uit heel colombia. Door kennis te delen & hun laboratoria in te zetten voor kwaliteitsverbeteringen tilt men de kwaliteit hier naar een steeds hoger niveau. Dit proef je terug in veel koffie die van deze groep komt; onder andere in deze ongewassen koffie van de Finca Potosi. Een ongewassen koffie heet ongewassen omdat de koffiebessen in zijn geheel worden gedroogd. Dit brengt veel smaak, maar kan ook makkelijk een randje krijgen; je proeft dan dat sommige bessen iets te ver zijn gefermenteerd of juist onrijp zijn geplukt. Zo niet bij deze koffie; rijp, handmatig geplukt en zeer zorgvuldig verwerkt met een strenge controle op temperatuur en tijd tijdens het verwerkingsproces. Na een eerste fermentatie van 36 uur volgt een rustperiode, waarna de bessen 15 dagen in de zon worden gedroogd. Al dit harde werk resulteert in deze topkoffie met waanzinnige smaken als rabarber, framboos & wijn. Gun jezelf een verrassing; dit is echt iets bijzonders.
Onze missie is een eerlijke financiële verdeling op de wereld en de dagelijkse routine verduurzamen. Dit doen wij door het serveren en leveren van eerlijk geproduceerde Specialty Coffee bonen. Lokaal verbouwd en lokaal gebrand.
Telefoonnummer: Email: Bezoekadres: Postadres:
Contactgegevens:
Rotterdam
Cappelle aan den IJssel