Het kerstdessert van Zjee

Recept het kerstdessert van Zjee (1persoon)

Benodigheden:

30 milliliter Baileys (e.v.t.)
2 bolletjes vanille-ijs
1 espresso shot (aanrader is onze Braziliaanse koffie)
Slagroom
Moka bonen voor decoratie
Gekruimelde speculaas
Caramelsaus (bijv. van Monin)

Geschikte zetmethode: Espressomachine/Nespresso machine

Schep 1 a 2 bolletjes vanille ijs in een klein en laag glas. Om het aantrekkelijk te laten uitzien maak je hele bolletjes.
Zet een enkele of dubbele espresso en meng deze in een klein schenkkannetje met Baileys.
Schenk deze rondom het bolletje ijs.
Voor de liefhebbers is het nu tijd voor het toefje slagroom op het bolletje ijs.
Maak de toef met slagroom af met eerst verkruimelde speculaas, daarna de caramel saus en als laatst de mokaboontjes.

Kom maar op met dat warme kerstgevoel!

Tip van Zjee, Geen fan van alcohol? Probeer dan chocoladesaus (van Monin). Kinderen? Vervang de Baileys en e.v.t. koffie voor stukjes chocola.

Geniet ervan!
Liefs, Zjee